ECONAQUA™ WATERMIST SYSTEMEN

Econaqua™ lagedruk watermist is geschikt voor verschillende toepassingen, zowel voor de beveiliging van ruimtes als voor objecten. De Minifog blustechnologie biedt een extreem efficiënte exploitatie van de fysieke eigenschappen van water. Het bluswater wordt door speciale sproeiers of sprinklers als een nevel verspreid, zodat de totale oppervlakte van het bluswater door de fijne druppelvorming wordt uitgebreid.

rookmelders branddriehoek minimax koolmonoxide melder

Het water absorbeert de hitte op een zo efficiënte wijze, dat de vuurhaard en zijn omgeving onmiddellijk en effectief worden afgekoeld. Een groot deel van de latente hitte wordt opgevangen door de damp van het bluswater en de daarbij geproduceerde stoom voorkomt dat het vuur door de aanvoer van zuurstof weer wordt aangewakkert.

De reductie van de zuurstofconcentratie in de onmiddellijke omgeving van de brandhaard resulteert in een extra “smoorproces”. De schikking van de sproeiers en de optimale druppelvorming zorgen ervoor dat de vuurhaard nog steeds wordt bereikt, zelfs als er sprake is van hinderlijke factoren zoals thermiek of luchtstromingen. Onze laatste toevoeging aan de Minifog productlijn is de Minifog EconAqua. Door de toepassing van deze innovatie lage druk watermisttechnologie in het sprinklersysteem wordt een gebouw op een bijzonder efficiënte wijze beveiligd tegen risico’s als vastgelegd in overeenstemming met VdS CEA 4001. Minifog EconAqua gebruikt tot 85 procent minder water in vergelijking met een conventioneel sprinklersysteem.

Toepassingsgebieden:
Kantoorgebrouwen, administratiegebouwen, hotels, verzorgingshuizen en ziekenhuizen, verpleeghuizen, restaurants en parkeergarages.

Minifog ObjectProtect, voor de beveiliging van objecten met een verhoogd risico op een snelle brandverspreiding. Elektronische alarminstallaties worden meestal geleverd voor een snelle en betrouwbare detectie van de brand.

Toepassingsgebieden:
Gas- en stoomturbines, grote/industriële braadpannen, hydraulische machinerie, kabelbuizen, verfspuitcabines, testinrichtingen, gereedschapswerktuigen, etc.

Speciale klantbehoeften vragen om speciale oplossingen. Daarom heeft Minimax Brandbeveiliging voor de verschillende specifieke toepassingen een aantal Minifog beveiligingsconcepten ontwikkeld. Hier volgen enkele voorbeelden:

Bij houtkarton, dat vervaardigd wordt m.b.v. persmachines, is er sprake is van productiecondities die een verhoogd risico op brand met zich mee brengen. De Minifog PressProtect Minimax Brandbeveiliging  biedt een concept dat gebaseerd is op lage druk watermisttechnologie. Dit type beveiliging wordt reeds toegepast bij meer dan 100 drukpersen wereldwijd.

Schepen en andere offshore faciliteiten, zoals booreilanden, vereisen een ongewoon hoog beveiligingsniveau vanwege de omstandigheden waaraan zij op zee worden blootgesteld. Minifog marine levert dit niveau in de vorm van beveiligingsconcepten die zijn ontwikkeld en goedgekeurd, conform de veiligheidsvoorschriften van nationale en internationale classificatiebureaus en de IMO en SOLAS codes.

brandbeveiliging marine offshore scheepvaart minimax
Brandbeveiliging Scheepvaart minimax brandveiligheid brandbeveiliging

Door zijn geringe afmetingen vraagt het watermistsysteem van de lichtgewicht Minifog marine XP om weinig ruimte aan boord van een schip. Vergeleken met de klassieke sprinklersystemen gebruikt de Minifog marine XP in het geval van brand tot 90 procent minder bluswater. Dankzij deze extreem lage noodzaak aan bluswater is er sprake van een bescheiden leidingsysteem en een beperkte watervoorraad die eenvoudig zijn in te delen. Het efficiënte blussysteem kan overal worden ingezet – cabines, gangen of machinekamer – en met één enkele sprinkler heeft het bestrijkt een oppervlakte van 32 m2. De professionele installatie en de ingebruikneming van de Minifog marine XP completeren de Minimax Brandbeveiliging serviceportfolio.

Naast de genoemde oplossingen om tegemoet te kunnen komen aan de speciale behoeften van de klant levert Minimax Brandbeveiliging nog ander beveiligingsconcept, namelijk de Minifog Special Solutions. Deze oplossingen zijn ontwikkeld op basis van het Minifog watermistsysteem en kunnen specifiek worden aangepast. Voorbeelden hiervan zijn de Minifog installaties voor automatische parkeersystemen, windturbines en spoorwegmaterieel.

Econaqua lagedruk watermist promotiefilm