GROOTKEUKEN BLUSSYSTEMEN

”Wij leveren de oplossing voor de brandbeveiliging van grootkeukens.”

Ons compacte grootkeukenblussysteem KS2000 detecteert de brand reeds in zijn beginfase en activeert het blusproces binnen enkele seconden. Het blusmiddel Febramax werd speciaal ontwikkeld voor branden waarbij veel vet betrokken is, zoals in de grootkeuken. Het systeem is zeer effectief en laat slechts een kleine hoeveelheid blusresten achter, die snel te verwijderen zijn, en wordt algemeen erkend als hygiënisch veilig. Dus gevolgschade en de tijd dat de keuken niet functioneel is, kunnen tot een minimum worden gereduceerd. Voor de bereiding van veel gerechten is een grote hoeveelheid vet nodig, waardoor er een verhoogd risico op brand ontstaat. De hoofdreden dat braadpannen, steelpannen en braad-, kook- en grillplaten vlam vatten is dat de speciale beschermlaag tegen hoge temperaturen ontbreekt.

lage druk watermistsysteem schuimsysteem brandweer minimax

De zelfontbranding van vet ontstaat al bij een temperatuur van 350°C. Het vuur verspreidt zich dan razendsnel. Door zijn flexibele montagebereik van 0,3 tot 1,5 meter boven het vettige oppervlak, garandeert de KS2000 een design scope die uniek is op de markt, evenals een optimale hoofdruimte onder de sproeiers.

Voor een volume van 50 liter vet of meer is volgens de voorschriften van de BGN de montage van een vast brandblussysteem verplicht. Het blusmiddel Febramax is goedgekeurd door de officiële onderzoeksinstantie voor blusmiddelen en -apparatuur voor brandclassificatie A en branden waarbij veel vet vrijkomt. Bovendien is de KS 2000 goedgekeurd door de VdS (Duitse associatie voor schadeverzekeraars), getest door de handelsvereniging voor voedingsmiddelen, dranken en tabak en aanbevolen voor het gebruik in kantinekeukens en vergelijkbare faciliteiten.