SCHEEPVAART, MARINE & OFFSHORE FACILITEITEN

“Minimax biedt de oplossing voor de brandveiligheid bij de scheepvaart, marine en offshore.”

Brandbeveiliging Scheepvaart, Marine en offshore.

Schepen en offshore faciliteiten, zoals olieplatforms, vereisen een hoger-dan-gemiddeld veiligheidsniveau vanwege de speciale omstandigheden op zee. In de meeste gevallen kunnen mensen bij een uitslaande brand niet snel wegkomen en directe hulp van buitenaf kan op zich laten wachten. Naast de vele risico’s die een brand met zich meebrengt, zijn paniek en de beperkte manoeuvreerbaarheid van die typische gevaarbronnen waar, bij de keuze voor een brandblussysteem, mee rekening gehouden dient te worden.

minimax blusgas blusgasinstallatie brandblussysteem

Minifog marine XP

Vergeleken met de klassieke sprinklersystemen gebruikt de Minifog marine XP tot 90 procent minder bluswater. Dankzij deze extreem lage noodzaak aan bluswater is er sprake van een bescheiden leidingsysteem en een beperkte watervoorraad die eenvoudig zijn in te delen. Het efficiënte blussysteem kan overal worden ingezet – cabines, gangen of machinekamer – en met één enkele sprinkler bestrijkt het een gebied van 32 m2. De professionele installatie en de ingebruikneming van de Minifog marine XP completeren de Minimax serviceportfolio.

Ruimtes met elektrische en elektronische apparatuur, zoals controlekamers, controlekasten en kleine machinekamers op schepen zijn gebieden die om speciale aandacht vragen. In zulke risicogebieden zijn systemen die het vuur snel doch zorgvuldig blussen essentieel, om ervoor te zorgen dat de gevoelige apparatuur geen blusschade oploopt.

Met de MX 1230 en de MX 200 Marine ‘clean agent’ brandbestrijdingssystemen heeft Minimax oplossingen ontwikkeld die voldoen aan de hoge eisen die aan boord van een schip gesteld worden. Het blussysteem kan bijvoorbeeld zelfs worden aangepast voor een systeemdruk van 50 bar. De systemen onderscheiden zich door de aanwezigheid van de goedgekeurde en geteste chemische blusgassen NovecTM 1230 and HFC-227ea. Geen van de blusmiddelen zijn corrosief of elektrisch geleidend, of veroorzaken schade aan gevoelige onderdelen door kortsluiting of achtergebleven blusresten.

Brandbeveiliging Scheepvaart minimax brandveiligheid brandbeveiliging
Brandbeveiliging Scheepvaart minimax blusser sprinkler sprinklersysteem

De MX 1230 Marine en de MX 200 Marine ‘clean agent’ brandbestrijdingssystemen zijn verkrijgbaar voor sleepboten, schepen voor de kust- en binnenvaart, kleine jachten en booreilanden. Beide systemen richten zich vooral op de afmeting van de ruimte die beveiligd moet worden. Als gevolg hiervan bieden zij een optimale brandbeveiliging voor kleine ruimtes en zijn volledig gecertificeerd, compleet met alle belangrijke goedkeuringen uit de nautische sector.

Marine algemeen brochure (Engels) | Downloaden

Minifog Marine XP brochure (Engels) | Downloaden

Watermist Marine brochure (Engels) | Downloaden

KS2000 brochure (Engels) | Downloaden