SCHUIMBLUSSYSTEMEN

Wij leveren veelzijdige schuimblussystemen.

Opslagfaciliteiten, verbrandingsinstallaties, raffinaderijen of banden-/plasticdepots hebben één ding met elkaar gemeen: zij vormen een speciaal risico. Wanneer brandbare vloeistoffen of plastic producten vlam vatten, verspreidt het vuur zich zeer snel, waarbij giftige verbrandingsgassen vrijkomen. Dit kan resulteren in een enorme schadepost, evenals in verontreiniging van het milieu. Schuimblussystemen bieden in dit geval de meest effectieve brandbeveiliging, vooral in de brandcategorieën A en B. Minimax Brandbeveiliging biedt met haar veelzijdige assortiment aan schuimblusmiddelen een veilige en flexibele toepassing. De perfect aangepaste componenten worden geleverd in lijn met de individuele behoeften van de klant en voldoen aan de geldende vereisten voor brandbeveiliging.

schuimblussystemen rookmelders branddriehoek minimax koolmonoxide melder schuimsystemen

Componenten:

Schuimsprinklers en sproeiers
Minimax Brandbeveiliging is de exclusieve fabrikant en leverancier van sprinklers voor de productie van zogenaamde “low expansion foam” (expansieschuim met een laag schuimgetal). Minimax Brandbeveiliging is ook gespecialiseerd in roestvrij stalen sproeiers voor deze ‘expansieschuimsystemen’.

TankFoam RTK: Schuimmaker/schuimkamer/schuimverspreider
Deze drie op elkaar afgestemde componenten vormen de speciaal daarvoor ontworpen “TankFoam RTK” kit voor de beveiliging van brandbare vloeistoffen in vaste tanks.

Schuimmonitor voor extern gebruik
De monitor kan, afhankelijk van de versie handmatig, elektronisch of hydraulisch met behulp van een afstandsbediening worden uitgelijnd

High expansion Schuimgenerator
Generatoren voor de productie van High expansion foam dat wordt gebruikt voor de beveiliging van opslagruimtes.
Deze componenten vergemakkelijken het testen van het alarm. Voor het wekelijkse testen hoeft het schuim/watermengsel niet te worden verwijderd.

Schuimmiddel / concentraat
Er zijn schuimmiddelen verkrijgbaar voor branden waarbij sprake is van vaste stoffen, vloeistoffen en alcohol/oplosmiddelen.