UNDERCOVER SPRINKLERS

Onze Undercover sprinklers: Opvallende vorm, doch onopvallend ontwerp.

Sprinklers uit de undercover-productfamilie van Minimax Brandbeveiliging vormen de optimale oplossing voor een harmonieuze en onopvallende installatie in plafondsystemen. Ideaal bij het nastreven van een hoog esthetisch niveau, zoals in exclusieve hotelkamers, musea, warenhuizen of kantoorgebouwen. De undercover sprinkler kan ook in de scheepvaart worden toegepast. Op design gerichte architecten en ontwikkelaars vinden de conventionele, in het oog springende sprinklerkoppen lelijk en irritant. In ruimtes met lagere plafonds kunnen de sprinklerkoppen zelfs een gevaar opleveren voor mensen. De innovatieve undercover sprinklers bieden door hun plaatsing, bijna  met het plafond gelijk, nieuwe designmogelijkheden voor de inrichting van de ruimte.

minimax blusgas blusgasinstallatie brandblussysteem

Bij Minimax Brandbeveiliging kunt u kiezen tussen twee opties: de verzonken en de verborgen undercover sprinkler. Bij het verzonken model is de kop van de verzonken undercover sprinkler zichtbaar in een decoratieve behuizing. De sprinklers en de behuizingen worden standaard geleverd in hooggepolijst chrome. Bij de verborgen sprinkler is de behuizing afgedekt met een fijn gaas. Het nieuwe CoverDrop uitwerp-mechanisme dat bij de undercover sprinkler wordt gebruikt, werkt met een voorgespannen veer die achter de sprinkler afdekking wordt geplaatst. Het CoverDrop systeem is gebaseerd op twee overcomplete werkmechanismen. Een met een gesoldeerde veerpoot afgesloten bladveer die vastzit aan het fijnmazige diafragma. Wanneer de nominale activeringstemperatuur, die onder de triggertemperatuur van de sprinkler ligt, van de gesoldeerde veerpoot wordt bereikt, springt de bladveer open en het afdekplaatje valt naar beneden. Als, om welke reden dan ook, de sprinkler wordt geactiveerd voordat het deksel valt, dan komt deze afdekking los door het ontsnappende water.  Wat er ook gebeurt, een gelijkmatige waterverspreiding door een sprinklerkop is te allen tijde gegarandeerd. Beide modellen zijn uitgerust met de hangende, snel reagerende paraplu-sprinkler: een bewezen Minimax brandbeveiligingscomponent.

lage druk watermistsysteem schuimsysteem brandweer minimax

De nieuwe undercover leidingen, die direct in een betonnen plafond kunnen worden aangelegd, laat ook de installatie van toekomstige sprinklers voor de beveiliging van ruimtes zonder verlaagde plafonds. De sprinklers zijn door middel van een dummy in een uitsparing van het betonnen plafond geïntegreerd.

Undercover sprinkler brochure | Downloaden