ZORG- EN ZIEKENHUIZEN

“Wij leveren de oplossing voor brandveiligheid in zorg- en ziekenhuizen.”

Moderne ziekenhuizen zijn complexe systemen: Levens worden gered en patiënten worden behandeld en verzorgd. Dagelijks zorgt het personeel ervoor dat alles glad verloopt en dat het welzijn van de patiënten bovenaan staat.

Voor ziekenhuizen zullen er steeds nieuwe uitdagingen komen: Patiënten verwachten tegenwoordig moderne faciliteiten en aandacht.

brandbeveiliging marine offshore scheepvaart minimax

Als men in de gezondheidszorg kon kiezen dan zou men kiezen voor een omgeving waarin men zo aangenaam mogelijk wordt behandeld aan de gezondheid. Door goed na te denken over brandoplossingen kan ervoor gezorgd worden dat personeel en patiënten zich veilig voelen. Bovendien zijn in ziekenhuizen zeer kostbare high-tech medische apparatuur en systemen aanwezig. Deze investeringen moeten worden beschermd zodat de kliniek feilloos kan werken.

Met een Minifog EconAqua watermist blussysteem zijn bijna alle belangrijke punten van een modern zorg- of ziekenhuis optimaal beveiligd: onderzoeksruimtes, verpleeg- en ziekenzalen, wachtkamers, restaurants en vluchtroutes. De innovatieve lage druk watermist technologie onderscheidt zich door een minimale eis aan water. Vergeleken met de klassieke sprinklersystemen gebruikt het Minifog EconAqua watermist blussysteem tot 85 procent minder water. De aanwezige gevoelige technische apparatuur loopt tijdens het blussen geen ernstige schade op en is in de regel weer snel klaar voor gebruik. Bij brandbeveiliging staat de veiligheid van de mens voorop. Schade aan medische apparatuur kan echter resulteren in een enorme schadepost voor het ziekenhuis. Hele afdelingen kunnen maandenlang onbruikbaar zijn, om over reputatieschade nog maar te zwijgen.

Minimax Brandbeveiliging biedt efficiënte oplossingen voor een brandbeveiliging die persoonlijk letsel en materiële schade voorkomt. Het is echter niet alleen het interieur van een ziekenhuis dat een groot brandrisico vormt. Landingsplaatsen voor reddingshelikopters kunnen eenvoudig vlam vatten vanwege een technisch defect.

Schuimmonitoren zijn de meest effectieve beveiligingsoplossing voor landingsplatforms bij ziekenhuizen. In tegenstelling tot puur water is schuim uitstekend geschikt voor het blussen van brandende vloeistoffen zoals kerosine. Een snel resultaat is gegarandeerd. Adequate beveiligingsconcepten van structurele brandbeveiligings- en detectiesystemen, vaste/automatische brandblussers en speciale blussystemen tot mobiele blusapparaten voor de eerste handmatige ingreep zijn onontbeerlijk voor de beveiliging van mensen en eigendommen. Hoe meer van deze concepten van dezelfde leverancier afkomstig zijn, des te minder schijven en koppelingen, dus een soepelere plaatsing en werking van het blussysteem. Zo zijn ziekenhuizen optimaal beschermd tegen brandgevaar.